Gezond bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert de conditie. Oók als u een hart- of vaataandoening heeft. Wilt u graag wat meer bewegen, maar heeft u geen zin om in uw eentje naar de sportschool te gaan? Meld u aan voor Sport & Spel!

Regelmatig bewegen zorgt voor verhoging van het goede HDL-cholesterol, verbetert de doorbloeding en verbetert uiteindelijk uw hartfunctie. Omdat niet elke sportactiviteit door (ex-)hartpatiënten maximaal uitgevoerd kan worden, is het voor deze groep belangrijk te leren op welke manier ze verantwoord kunnen bewegen. Onder leiding van een leraar lichamelijke opvoeding (CIOS)/fysiotherapeut vanuit de praktijk, worden sport- en spelvormen aangepast aan de mogelijkheden van de groep. Met wisselende sporten zoals voetbal, volleybal, basketbal, hockey, badminton en trefbal kunt u bij ons in een groep – onder deskundige begeleiding – werken aan uw conditie (kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie). 

Naast (ex-)hartpatiënten is deze Sport- & Spelgroep geschikt voor u als u uitgerevalideerde klachten heeft zoals: circulatiestoornissen, COPD, lichte Parkinson, diabetes, lichte beroerte, lichte vorm van reuma, artrose of rugklachten. De enige voorwaarde die wij stellen is dat u eerst intern een (medische) screening ondergaat. Zo kunnen wij bepalen of u in aanmerking komt voor de groep. Deze screening wordt – afhankelijk van uw polis – vergoed door uw verzekering.

De Sport- en Spelgroep vindt iedere woensdag plaats van 16:00 tot 17:00 uur in de sporthal aan de Stinzenlaan, te Breukelen (met uitzondering van de schoolvakanties). Van juni t/m augustus wordt er geen Sport & Speltraining gegeven.

De bedragen zijn €150,-* per jaar en €160,-* bij betaling in 2 termijnen. Nieuwe leden betalen €10,- inschrijfgeld.

*(prijzen zijn exclusief 9% BTW)

Let op: trainingen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram